O nás

V malé vesničce Bakov na Náchodsku byl otevřen minipivovar. Byl vestavěn do původní továrnické vily, která prošla nákladnou rekonstrukcí. Začínáme vařit první várky piva, navazujeme na naše recepty ověřené v mikropivovaru v Novém Městě nad Metují. Pivovar nedisponuje vlastní restaurací. Naše pivo je možné v KEG sudech a 0,75 skleněných lahvích zakoupit v pivovaru každý pátek od 14 do 17 hodin. Na čepu má naše piva také Hospoda na Bakově, stejně tak je možné zde nakoupit naše lahvová piva. Síť restaurací a prodejních míst plánujeme samozřejmě postupně rozšiřovat.

Vaříme piva nefiltrovaná a nepasterizovaná, která obsahují pouze přírodní suroviny - slad, chmel, kvasnice a vodu z teplicko-adršpašských skal. Piva nejsou v případě vyšší stupňovitosti ředěna ani není do piva v případě nižší stupňovitosti přidáván před kvašením cukr. Z tohoto důvodu mohou mít jednotlivé várky mírně odlišné vlastnosti, což je vlastně cílem minipivovaru. Naším záměrem není vařit takzvaná „europiva“ s jednotnou chutí, která produkují průmyslové pivovary. Bakovský pivovar chce produkovat chuťově zajímavá a odlišná piva, nemá zájem kohokoli kopírovat. Považujeme si jedinečnosti a originality. Ve světě existuje více jak sto pivních stylů, oblíbený český ležák (lager) je pouze jedním z nich.